Expositie over George – Beatles standbeeld in Hillegom

Webmaster Nieuws, Nieuwsbrief

George Harrison  Expositie

Dinsdag 29 november is het al weer 15 jaar geleden dat George Harrison is overleden.  Dit laat het Beatles Museum Alkmaar niet ongemerkt voorbij gaan.  Wij eren deze ex Beatle met een prachtige overzichts periode van zijn solo jaren. Voor George waren  juist de solo jaren erg belangrijk.  In zijn Beatles jaren had hij natuurlijk het probleem dat hij werd overschaduwd door John en Paul.  George Martin liet in die jaren zijn voorkeur voor deze twee grootheden royaal blijken en pas tegen het einde van de Beatles jaren kreeg hij meer ruimte en kwam George met  betere composities die de concurrentie met John en Paul  goed aan konden.

Hij schreef klassiekers zoals  ‘While My Guitar Gently Weeps’,  Taxman, ‘Something’ en ‘Here Comes The Sun’ . Toen de muziek van The Beatles eindelijk vrijgegeven werd voor streaming was het nummer  ‘Here Comes The Sun’ zelfs het meest beluisterde nummer.  De Beatles geschiedenis vertellen we al in het museum maar de solo jaren laten we aan de hand van vele unieke platen van George zien.  De meest unieke items staan hier uitgestald.  Proefpersingen, unieke seringen, zeldzame uitgaven en zelfs een prachtige expositie over zijn gelegenheids band The Traveling Wilburys  is er te zien.

Zowel over John Lennon als over Paul McCartney worden nieuwe exposities geopend. Ook deze zijn vanaf 29 november te bewonderen. Voor beide exposities zijn extra vitrines toegevoegd met  wederom unieke items uit het enorme Beatles Museum Alkmaar collectie.

Tijdens de opening van de expositie zal er ook live muziek te horen zijn.  Zowel de band Only The Sixties als Sphere treden deze dag op.  Natuurlijk zal het repertoire voor het grootste gedeelte uit George Harrison nummers bestaan.

Eindelijk een Beatles standbeeld in Hillegom

In Hillegom komt een bijzonder fraai Beatles monument. Immers The Beatles hadden de primeur in Hillegom en niet zoals zovelen denken in het Noord Hollandse Blokker. De Hillegommers schreven een prijsvraag uit en 20 kunstenaars reageerden daarop.

Van de 20 inzendingen kwam de kunstcommissie uit op een long list naar 5 en uiteindelijk naar een short list naar 3 kunstenaars. De overgebleven drie kunstenaars mochten een ontwerp maken en uiteindelijk won Nicolas Dings de prijsvraag.

Hij verwerkte, zoals gevraagd de drie elementen; Hillegomse tulpen, het historische Treslong en het TV optreden voor de VARA op meesterlijke wijze in zijn ontwerp.

Tegelijkertijd met de George Harrison tentoonstelling zijn de drie kunstwerken te zien in het Beatles Museum ALkmaar.

Wij hopen iedereen te zien tijdens deze unieke exposities. Het Beatles Museum Alkmaar is het grootste Beatles museum ter wereld.